Type of homogenization and fat loss during continuous infusion of human milk. (Registro nro. 16680)
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000 -CABECERA | |
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Campo de control de longitud fija | nab a22 7a 4500 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
Campo de control | PC16680 |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
Campo de control | 20211201122756.0 |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA | |
Campo de control de longitud fija | 211201b xxu||||| |||| 00| 0 eng d |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro transcriptor | H12O |
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA | |
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente | eng |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1852 |
Nombre de persona | García Lara, Nadia Raquel |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1856 |
Nombre de persona | Escuder Vieco, Diana |
Numeración | |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 2393 |
Nombre de persona | Alonso Díaz, Clara |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1427 |
Nombre de persona | Vázquez Román, Sara |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1783 |
Nombre de persona | Cruz Bértolo, Javier de la |
Término indicativo de función | Epidemiología Clínica |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1008 |
Nombre de persona | Pallás Alonso, Carmen Rosa |
Término indicativo de función | Neonatología |
245 #0 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Type of homogenization and fat loss during continuous infusion of human milk. |
Tipo de material | [artículo] |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. (IMPRINT) | |
Nombre del editor distribuidor etc. | Journal of human lactation : official journal of International Lactation Consultant Association, |
Fecha de publicación distribución etc. | 2014 |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Extensión | 30(4):436-41. |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Formato Vancouver: García Lara NR, Escuder Vieco D, Alonso Díaz C, Vázquez Román S, De la Cruz Bértolo J, Pallás Alonso CR. Type of homogenization and fat loss during continuous infusion of human milk. J Hum Lact. 2014 Nov;30(4):436-41. |
501 ## - NOTA DE “CON” | |
Nota de "Con" | PMID: 25122692 |
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA; ETC. | |
Nota de bibliografía etc. | Contiene 23 referencias |
520 ## - NOTA DE SUMARIO; ETC. | |
Sumario etc. | Background: Substantial fat loss may occur during continuous feeding of human milk (HM). A decrease of fat loss has been described following homogenization. Well-established methods of homogenization of HM for routine use in the neonatal intensive care unit (NICU) would be desirable. Objective: We compared the loss of fat based on the use of 3 different methods for homogenizing thawed HM during continuous feeding. Methods: Sixteen frozen donor HM samples were thawed, homogenized with ultrasound and separated into 3 aliquots ("baseline agitation," "hourly agitation," and "ultrasound"), and then frozen for 48 hours. Aliquots were thawed again and a baseline agitation was applied. Subsequently, aliquots baseline agitation and hourly agitation were drawn into a syringe, while ultrasound was applied to aliquot ultrasound before it was drawn into a syringe. The syringes were loaded into a pump (2 mL/h; 4 hours). At hourly intervals the hourly agitation infusion was stopped, the syringe was disconnected and gently shaken. During infusion, samples from the 3 groups were collected hourly for analysis of fat and caloric content. Results: The 3 groups of homogenization showed similar fat content at the beginning of the infusion. For fat, mean (SD) hourly changes of -0.03 (0.01), -0.09 (0.01), and -0.09 (0.01) g/dL were observed for the hourly agitation, baseline agitation, and ultrasound groups, respectively. The decrease was smaller for the hourly agitation group (P < .001). Conclusion: When thawed HM is continuously infused, a smaller fat loss is observed when syringes are agitated hourly versus when ultrasound or a baseline homogenization is used. |
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD | |
9 (RLIN) | 446 |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial | Servicio de Pediatría-Neonatología |
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD | |
9 (RLIN) | 625 |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial | Instituto de Investigación imas12 |
856 ## - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso (URI) | http://pc-h12o-es.m-hdoct.a17.csinet.es/pdf/pc/1/pc16680.pdf |
Acceso | Solicitar documento |
942 ## - ENTRADA PARA ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) | |
Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | |
Koha [por defecto] tipo de item | Artículo |
Suprimido en OPAC | Público |
Suprimido | Estado de pérdida | Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | Estropeado | No para préstamo | Localización permanente | Localización actual | Fecha de adquisición | Signatura completa | Fecha última consulta | Fecha del precio de reemplazo | Tipo de item de Koha |
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Hospital Universitario 12 de Octubre | Hospital Universitario 12 de Octubre | 2021-12-01 | PC16680 | 2021-12-01 | 2021-12-01 | Artículo |