Detection by real time PCR of walnut allergen coding sequences in processed foods. (Registro nro. 17729)
[ vista simple ]
000 -CABECERA | |
---|---|
Campo de control de longitud fija | nab a22 7a 4500 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
Campo de control | PC17729 |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
Campo de control | 20231030112528.0 |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA | |
Campo de control de longitud fija | 231030b xxu||||| |||| 00| 0 eng d |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro transcriptor | H12O |
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA | |
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente | eng |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 614 |
Nombre de persona | Cabanillas Martín, Beatriz |
Término indicativo de función | Alergología |
245 00 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Detection by real time PCR of walnut allergen coding sequences in processed foods. |
Tipo de material | [artículo] |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. (IMPRINT) | |
Nombre del editor distribuidor etc. | Food chemistry, |
Fecha de publicación distribución etc. | 2016 |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Extensión | 202:334-40. |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Formato Vancouver: Linacero R, Ballesteros I, Sanchiz A, Prieto N, Iniesto E, Martinez Y et al. Detection by real time PCR of walnut allergen coding sequences in processed foods. Food Chem. 2016 Jul 1;202:334-40. |
501 ## - NOTA DE “CON” | |
Nota de "Con" | PMID: 26920302 |
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA; ETC. | |
Nota de bibliografía etc. | Contiene 43 referencias |
520 ## - NOTA DE SUMARIO; ETC. | |
Sumario etc. | A quantitative real-time PCR (RT-PCR) method, employing novel primer sets designed on Jug r 1, Jug r 3, and Jug r 4 allergen-coding sequences, was set up and validated. Its specificity, sensitivity, and applicability were evaluated. The DNA extraction method based on CTAB-phenol-chloroform was best for walnut. RT-PCR allowed a specific and accurate amplification of allergen sequence, and the limit of detection was 2.5pg of walnut DNA. The method sensitivity and robustness were confirmed with spiked samples, and Jug r 3 primers detected up to 100mg/kg of raw walnut (LOD 0.01%, LOQ 0.05%). Thermal treatment combined with pressure (autoclaving) reduced yield and amplification (integrity and quality) of walnut DNA. High hydrostatic pressure (HHP) did not produce any effect on the walnut DNA amplification. This RT-PCR method showed greater sensitivity and reliability in the detection of walnut traces in commercial foodstuffs compared with ELISA assays. |
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD | |
9 (RLIN) | 99 |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial | Servicio de Alergología |
856 ## - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso (URI) | http://pc-h12o-es.m-hdoct.a17.csinet.es/pdf/pc/1/pc17729.pdf |
Acceso | Solicitar documento |
942 ## - ENTRADA PARA ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) | |
Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | |
Koha [por defecto] tipo de item | Artículo |
Suprimido en OPAC | Público |
Suprimido | Estado de pérdida | Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | Estropeado | No para préstamo | Localización permanente | Localización actual | Fecha de adquisición | Signatura completa | Fecha última consulta | Fecha del precio de reemplazo | Tipo de item de Koha |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hospital Universitario 12 de Octubre | Hospital Universitario 12 de Octubre | 2023-10-30 | PC17729 | 2023-10-30 | 2023-10-30 | Artículo |