Effect of lean red meat from lamb v. lean white meat from chicken on the serum lipid profile: a randomised, cross-over study in women. (Registro nro. 648)
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000 -CABECERA | |
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Campo de control de longitud fija | 02344na a2200229 4500 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
Campo de control | PC648 |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
Campo de control | 20210625062754.0 |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA | |
Campo de control de longitud fija | 130622s2012 xxx||||| |||| 00| 0 eng d |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro transcriptor | H12O |
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA | |
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente | eng |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1893 |
Nombre de persona | Andrés Esteban, Eva |
Término indicativo de función | Instituto de Investigación i+12 |
245 00 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Effect of lean red meat from lamb v. lean white meat from chicken on the serum lipid profile: a randomised, cross-over study in women. |
Tipo de material | [artículo] |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. (IMPRINT) | |
Nombre del editor distribuidor etc. | British Journal of Nutrition, |
Fecha de publicación distribución etc. | 2012 |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Extensión | 107(10):1403-7. |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Formato Vancouver: Mateo-Gallego R, Pérez-Calahorra S, Cenarro A, Bea AM, Andrés E, Horno J. Effect of lean red meat from lamb v. lean white meat from chicken on the serum lipid profile: a randomised, cross-over study in women. Br J Nutr. 2012 May;107(10):1403-7. |
501 ## - NOTA DE “CON” | |
Nota de "Con" | PMID: 21902857 |
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA; ETC. | |
Nota de bibliografía etc. | Contiene 14 referencias |
520 ## - NOTA DE SUMARIO; ETC. | |
Sumario etc. | The main dietary guidelines recommend restricting total and saturated fat intake in the management of high blood cholesterol levels for cardiovascular risk. These recommendations are usually oversimplified by considering that all red meats should be limited and replaced by white meats. However, lean red meat can be as low in fat as white meat. We examined the effects of red meat (lean breed lamb) and lean white meat (chicken) intake on the lipid profile of a group of women with stable life conditions (nuns living in convents). An open-label, randomised, cross-over study was carried out in thirty-six nuns who consumed either lamb or chicken three times per week for 5-week periods with their usual diet. Clinical, dietary and biochemical variables were evaluated at baseline and the end of each diet period. A validated FFQ was used to assess nutrient intake and monitor compliance. The results showed neither between-diet differences in lipid responses nor differences from baseline in total cholesterol, LDL-cholesterol or TAG for any diet period. In conclusion, consumption of lean red meat (lamb) or lean white meat (chicken) as part of the usual diet is associated with a similar lipid response. These two foods can be exchanged in a healthy diet to increase palatability. |
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD | |
9 (RLIN) | 625 |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial | Instituto de Investigación imas12 |
856 ## - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso (URI) | http://pc-h12o-es.m-hdoct.a17.csinet.es/pdf/pc/6/pc648.pdf |
Acceso | Solicitar documento |
942 ## - ENTRADA PARA ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) | |
Suprimido en OPAC | Público |
Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | |
Koha [por defecto] tipo de item | Artículo |
Suprimido | Estado de pérdida | Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | Estropeado | No para préstamo | Localización permanente | Localización actual | Fecha de adquisición | Signatura completa | Fecha última consulta | Fecha del precio de reemplazo | Tipo de item de Koha |
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Hospital Universitario 12 de Octubre | Hospital Universitario 12 de Octubre | 2017-07-07 | PC648 | 2017-07-07 | 2017-07-07 | Artículo |